Midget

I 2017 kjøpte Mary-Ann seg en ny konebil:
MG Midget fra 1962
Bilen ble hentet i  Mo I Rana, og var et prosjekt der en mann hadde holdt på og restaurere den  i over 30 år.
Han hadde kjøpt inn en mengde nye deler fra England allerede tidlig på 90-tallet, og frem til 2016. (Alle deler lå med datomerket etikett)
Dessverre rakk ikke mannen å få bilen ferdig, før han døde. Bilen ble en del av et dødsbo.
Datteren fikk overta den, men fant etterhvert ut at den heller burde selges, og la den ut på FinnBilder fra annonsen på Finn:

                          


Problemet nå er at bilen ikke ligger inne i Au2sys , da det tidligere først ble lagt inn ved visning hos BT, og ikke hos Tollen som i dag. Tollen kan kun søke frem på chassisnummer 10 år tilbake i tid, og kan derfor ikke finne den uten å ha tolldeklarasjonsnummeret, så dermed er bilen nå papirløs.
Det vi vet er at bilen ble importert fra USA, trolig importert mellom 1986 og 1992. Bilen kan jo kun ha kommet sjøveien og blitt deklarert  fra USA.

Vi har prøvd å gå andre veien for å finne spor etter bilen, men har ikke funnet ut hvilken av de 50 statene (og biltilsyn) bilen var registrert i.
Bilens “fødselsattest” har vi fått fra England og den ser du her:

Bilen bar preg av å ha stått en stund, så først var det å få motoren til å gå.
Videre har vi måttet tilpasse alle nye delene til karosseriet, som allerede var lakkert, men ikke  prøvd på bilen først !
Tanken er å plukke bilen helt ned igjen og lakkere den på nytt da den nå har minst 4 rødfarger…… men først må vi få nye papirer på bilen før vi gjør noe mer arbeid på den.


 

Etterhvert er bilen nå prøvemontert og tilpasset, og prøvekjørt:


https://www.youtube.com/watch?v=aQWIMjSQZXI&t=3s

Bilder fra første Norske eier:
Som vi ser ble bilen slipt helt ned, og deler av bilen sandblåst